Reduceți-vă Stresul Pentru A Ajuta La Gestionarea Diabetului



Depresia este o boală medicală care provoacă sentimente de tristețe și, adesea, o pierdere a interesului față de activitățile de care obișnuiai să-ți plăceai. Poate să vă împiedice cât de bine funcționați la serviciu și acasă, inclusiv să vă îngrijiți diabetul.

  • Măsurile preventive, cum ar fi terapiile de management al stresului, ar trebui utilizate și încurajate.
  • Sistemul nervos central și periferic sunt ambele implicate în cadrul neuroendocrin care stă la baza proceselor de bază.
  • Tratarea unei afecțiuni de sănătate mintală poate ajuta o persoană să își gestioneze mai bine diabetul.
  • Când nu reușiți să vă gestionați bine diabetul, riscul crește pentru complicații ale diabetului, cum ar fi boli de inimă și leziuni ale nervilor.
  • Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și tip 2 prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, anxietate, tulburări de alimentație și multe altele.


De asemenea, oamenii pot face schimbări pe cont propriu pentru a face față diabetului. Strategiile pot include găsirea unor modalități sănătoase de a-și scădea nivelul de stres și anxietate, de a rămâne activ, de a avea o dietă sănătoasă, de a limita consumul de alcool și cofeina și de a te odihni suficient. Menținerea contactului cu prietenii și familia care oferă sprijin și solicitarea ajutorului atunci când este necesar poate fi, de asemenea, benefică. Tehnicile de reducere a stresului pot funcționa pentru unii oameni, dar nu pentru alții.

Acceptați Ceea Ce Nu Puteți Schimba



Stresul cronic poate provoca treptat pierderea mai slabă a masei corporale, rezistența la insulină și acumularea de grăsime viscerală. Regulatorul principal al absorbției de glucoză este transportorul de glucoză de tip 4 (GLUT-4), care este observat în mușchi și este stimulat de insulină.

Magnesium in Type 2 Diabetes: Links and Considerations – Verywell Health

Magnesium in Type 2 Diabetes: Links and Considerations.

Posted: Wed, 24 Jan 2024 08:00:00 GMT [source]



La fel ca și persoana cu diabet zaharat, membrii familiei pot simți, de asemenea, o tensiune mintală sau epuizare legată de această afecțiune. Discutați cu un furnizor de asistență medicală de încredere despre sprijinul în domeniul sănătății mintale, dacă acest lucru vă sună. Gestionarea unei afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, poate fi foarte stresantă și poate afecta sănătatea mintală a unei persoane.

Cum Afectează Stresul Diabetul Și Zahărul Din Sânge?



Primirea unui tratament vă poate ajuta să vă simțiți mai bine mental și emoțional, precum și să vă ajute să vă gestionați mai bine diabetul și să vă simțiți mai bine fizic. În plus, s-ar putea să vă faceți griji cu privire la nivelul scăzut sau ridicat al zahărului din sânge, costurile medicamentelor dumneavoastră și dezvoltarea complicațiilor legate de diabet, cum ar fi boli de inimă sau leziuni ale nervilor. Stresul poate contribui la dezvoltarea diabetului, iar persoanele cu diabet pot avea dificultăți în a-și gestiona starea atunci când se confruntă cu stres cronic.

  • Pacienții pot urma, de asemenea, diverse tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația, yoga etc.
  • Puteți vedea cum a avea o problemă de sănătate mintală ar putea îngreuna să vă respectați planul de îngrijire a diabetului.
  • Dacă aveți prediabet, verificați glicemia cel puțin o dată pe an pentru a vă asigura că nu ați dezvoltat diabet de tip 2.
  • S-a descoperit că activitatea fizică are un rol în gestionarea stresului și are, de asemenea, un efect anxiolitic și antidepresiv [25,26].


Dacă stresul nu dispare, vă poate menține nivelul de zahăr din sânge ridicat și vă poate expune un risc mai mare de complicații ale diabetului. De asemenea, vă poate afecta starea de spirit și modul în care aveți grijă de dvs., ceea ce poate începe să vă afecteze sănătatea emoțională.

Depresia: Mai Mult Decât O Proastă Dispoziție



Numeroase studii au legat potențialul stres, atât fizic, cât și emoțional, de apariția diabetului de tip II. Stresul a devenit parte a vieții de zi cu zi, ceea ce provoacă multe probleme în metabolismul organismului. Stresul care duce la hiperglicemie este un proces evolutiv care ajută organismul să treacă printr-o fază de stres acut, ceea ce a fost dovedit în mai multe studii, în special la animale. Dar când vine vorba de efecte pe termen lung, poate duce la diferite efecte secundare asupra modului de metabolism al organismului. Hiperglicemia cronică indusă de stres, împreună cu alte mecanisme, provoacă rezistență la insulină la nivel de țesut, ducând astfel la diabet de tip II la pacienții cu stări de stres cronice. Acest lucru duce la diverse complicații în organism și uneori poate pune viața în pericol.

  • Stresul este o reacție normală care poate avea diverse efecte fizice și mentale, inclusiv niveluri crescute de glucoză din sânge.
  • Când este stresat, organismul eliberează hormoni care pot determina creșterea nivelului de glucoză din sânge.
  • Axa hipotalamo-hipofizo-suprarenal (HPA) și sistemul simpatoadrenal au un rol semnificativ în mediarea răspunsului la stres.
  • În calitate de medic, este foarte important să luați un istoric bun al unui pacient și să aflați dacă pacientul are vreun istoric de stres, care poate fi o cauză subiacentă semnificativă a hiperglicemiei.


Dacă medicamentele hipoglicemiante orale nu provoacă o scădere semnificativă a nivelului de glucoză din sânge, pacienții trebuie să înceapă tratament cu insulină subcutanată. Controlul diabetului este foarte important pentru a preveni efectele sale secundare și, uneori, complicațiile care pun viața în pericol.

Profesionisti Medicali



Oamenii pot experimenta tristețe și durere, care, în timp, pot duce la depresie. Oboseala sau durerea pot limita activitatea fizică și pot împiedica oamenii să facă ceea ce le place.
https://voltagevaporllc.com
Maleah